måndag 4 februari 2013

Helgen över

Jag har inte bloggat under helgen.
Ofta har man lite annat att pyssla med än sitta framför datorn och "klura".
Jag gjorde ändå ett litet försök till ett inlägg på lördagen, men blev så förskräckt av mina fula bilder som jag tog som illustration, att jag omgående lade ner projektet.

Det finns en åländsk fotograf som arbetar som frilans för DN.
Anna-Lena Mattsson hemmahörande från grannkommunen (min, inte DNs), som blivit nominerad till
"Årets bild" i Sverige.
Hon har påstått i en intervju att "svårast är att fotografera mat".
Jag kan bara hålla med.
Ja, tårtor och färggranna sallader går bra, men hur snyggt är korvsås?

Jag skulle till att bjuda på middag på lördagkvällen och tänkte:
"Jaaaa, ja visar bloggläsarna hur jag gjorde!"

Parmaskinkainlindade färsk salvia, Philadelfiaostfyllda kycklingfiléer
låter gott, men ser ut


...såhär när man fyller dem. "Herreduminskapare"

Parmaskinka är rosigt och vackert


INNAN man bryner den.
Eftersom jag fyllde 16 stycken, så rann tiden iväg och som tur var så hann jag inte ta fler bilder.
Lika bra det. Jag tror inte vinkokt svamprisotto som serverades till, gör sig på bild.
Då var istället salladen med dekorativa granatäppelkärnor vacker
och den smarriga efterrätten som dotern gjorde grandios, men plötsligt så hängde gästerna på dörrhandtaget och... ja, ni vet.... då var allt vad fotografering hette bortglömt.

Medan jag och dotern tillredde mat så var maken ute på gården och fällde träd, sågade och släpade ris
I 5 TIMMAR!
Han kom krumryggad in till maten, matt och orkeslös, men efter lätt hjärtmassage och utsträckning av ryggrad på soffan, var han redo för värdskap.

På söndagen var vi tidigt uppe.
Nu var det min tur att göra lägga ett handtag till skogsavverkningen.
Det blev 5 timmar för mig och 6 fällasågasläpaeldatimmar för maken.
17 större träd och 10 smalare saker "bited the dust".
Allt ris, X antal kvistar, är uppbränt och 1 "viliger" trave stock väntar på sågning och klyvning.

Sammanräknat krumryggade, muskelvärkande, sittande i soffan stirrande rakt fram mot teven utan att ta in information, medelålder personer.... 2.
MEN NU SKALL SOLEN FLÖÖÖDA ÖVER GÅRDEN!

8 kommentarer:

  1. Var ska man börja kommentarerna, de händer ju så mycket hos er.:) Men att fotografera mat är nog svårt. speciellt skinka ost å sånt. Det är lätthänt att det ser ut som en utskvätt spya. Jag tyckte du lyckades bättre med bilden med upptravade skinkrullar. Men säkert smakade det ypperligt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Lite underlivsaktigt nästan... De var goda, men skulle jag ha lagat åt bara familjen hade jag öst på med mera kryddor, bytt ut Philadelfian till parmesan, dubblat vitlöksmängden, mm.
      Nu måste man vara lite försiktig. Det skall ju vara ätbart för alla.

      Radera
  2. Man skulle kanske ha en lukt o smakblogg i stället. Kan ingen uppfinna det?
    Gjorde själv en Salsa som det skulle vara Granatäppelkärnor i, naturligtvis hade jag glömt köpa det men det gick lika bra med med frusna lingon, det blev nästan godare. Salsan skulle ätas till Falafel som jag fick för mej att göra.
    Louise

    SvaraRadera
    Svar
    1. Frusna lingon var fiffigt. Man slipper de hårda kärnorna som finns i granatfrukten. Jag har bakat falafel en gång, på en kurs i veg. mat 1983 kanske...? Jag tror att jag måste damma av kunskapen lite.

      Radera
  3. Jag tror jag måste ändra på min promenadrunda imorgon, så att jag kan tryna hur det ser ut på backan er :)
    Erika

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det syns förvånansvärt lite, men ved skall det nog bli så det räcker. Nu gäller det att få den sågad och kluven,torkad och in under tak... Gjort på ett kick...

      Radera
  4. Hahaha! Alltid lika underhållande att läsa! :))

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack du semesterfirare!:) 1st. Bra helg!

      Radera