lördag 23 februari 2013

Natt i Miami.

Art Decodistrikten... Ett gammalt nedslitet område intill South Beach med runt 800 hus från 20- 30-talet, som nu har rustats upp...
 Ja, där befinner jag mig nu.
Efter att ha äventyrat runt i Florida, lite hit och dit... Ligger jag i en King Sisesäng ( vad annars, detta är ju Amerika!) och får inte riktigt fast i sömnen. Sängen tar nästan upp hela rummet, liksom fläkten i taket. Grannen intill flippar med tv-kanalerna och lider antagligen av samma åkomma som jag, ...sömnlöshet.
Jag har rummet mot gården, tur är väl det, för nere på gatan har de Italienska och de kubainspirerade  restaurangerna fullt ös.
Flamencoshowen har just börjat och jag är tacksam att jag inte behöver vara inblandad i den, för jag känner av allt gående med fel skor, i både höfter och knän.
Jaja...
Det är så mycket som är annorlunda mot ön där hemma.
Här spelar tex. tiggarmusikanten inte illa på ett dragspel, utan sitter och krafsar på en utsliten gitarr, pizzorna är i storlek med våra cafe'bord...
men månen är precis lika rund!
klotrund just nu...
Och det kan den faktiskt vara hemma också!

5 kommentarer:

 1. Sköt om dig dänna borta nu och kom hem snart!

  SvaraRadera
 2. Man tackar för det intrassanta turistkortet. Men sömnsvårgheterna är förstås tråkigt att höra. De lär väl fortsätta då du kommer hem och skall vända tillbaka dygnet rätt. Sköt om er alla!

  SvaraRadera
 3. Jodu månen är lika klotrund här just nu.
  Jag vet inte om jag ska tycka synd om dej, jag menar det där med ömma fötter och så vidare. Det känns som om jag gärna hade bytt med dej trots att du kanske måste börja tänka på ny höftkula osv.
  I alla fall så har haft en skön semester och jag ser fram emot en grym reseskildring.
  Louise

  SvaraRadera