tisdag 17 januari 2012

Soffa+snark=No.

Igår kväll satt jag och nickade till i vår nya soffa. Den är sittriktig, men inte liggriktig! Hur jag än lutade mig, hasade, vred mig så hittade jag inte någon bra "nuckatill-ställning" :(. Den nya är hård, skålade ryggstöd, man sitter som i en bilstol, typ. Detta inköp är en reaktion på hur den gamla soffan var.
Jag var uppriktigt trött på den gamla. Den såg alltid obäddad ut med sina stora plöschiga kuddar som aldrig låg på rätt plats. Den var så djup så när jag satt med ryggen mot ryggstödet nådde jag inte golvet med fötterna, utan de spretade ut som när en treåring sitter  på vuxenmöbler. Således satt jag alltid ute på kanten eller drog fötterna upp under mig. Dess fördelar så har jag inte insett förrän nu när den är uppburen på övre våningen.
Man behöver aldrig vara rädd för att spilla i den. Den tiden är för alltid förbi och den är OSLAGBAR! att ta en lur i. Man kan lätt missa slutet på en film, reklamen, nyheterna och halva väderleken i ett svep.
Nu står det ju en tv framför den på övre våningen också, men det är ju gamla teven. Den har inte lika bra bild, ingen viasat, och är inte lika stor.
Men, som ni alla vet så har storleken inte någon betydelse... speciellt om man skall till att sova.

2 kommentarer:

  1. Ja, ja ny soffa. vi har samma soffa som vi inköpte 1994. De märks!

    SvaraRadera
  2. Vår gamla soffa köptes samma år som M. började studera i Lindköping. Vad blir det?
    tolv år kanske? Den förra hade vi i nitton år...

    SvaraRadera