torsdag 15 mars 2012

Mos till max.

"Det bor en Esplundare i oss alla" som min kusin så fyndigt uttryckte det och syftade då på den naturliga fallenhet vi har för dygden sparsamhet.
Jag kan mycket väl tänka mig att köpa något av värdelös plast från Kina istället för finsk kvalitet bara för den sköna känslan av att slippa lägga ut mycket pengar... om jag liksom bara slipper.
Saker och ting bör ej kastas!
Man vet aldrig... man kan ha nytta av det någon gång.
Denna gen har jag ifrån möderne.
Mina faders gener har troligen att göra med det att... när det lagas mat... skall det vara ordentligt!
Inget knussel!
Detta gör att jag som oftast har problem med att bedöma mängder.
Denna problematik gjorde att jag i Tisdags gjorde ALLT FÖR MYCKET potatismos. Det kastade på 7-8 portioner fel.
Det föranledde till att jag fiffigt tänkte ut ett nytt recept.
FUSKMOUZAKA.
Potatismos istället för aubergin.
Blev succé men....
Fan! Det fanns ju mos kvar. (nu fattar ni mängden av mos va?)
Den kan man ju kasta iaf. jag menar...va fasen... tredje dagens päronmos gör ingen lycklig!
Njaaaaaaaaaaa... det sliter i mig!
Det blir inte så lyckat att presentera en till mosrätt kan jag förstå.
....
Jag bakar bröd på eländet, passar på att tömma mjölpåsar med en dl mjöl i, grötflingor, öppnade hackadmandelpåsar, russin,  frön och fan och hans mormor.
Spännande sådant här....

Resultatet:

Jäste fint och steg bra i ugnen.
Kollapsade när de kom ut.
Smakar lite konstigt, som langos med nötter.
Det blir nog bara jag som äter av brödet.
Men att jag skulle kasta det?
Finns inte på kartan.
Över min döda kropp!

10 kommentarer:

  1. Hejja!

    Thats my kind of girl.
    Kasta ingen mat förrän den är rutten.
    Kasta egentligen inget, mitt i allt så blir det ett konstverk eller nåt annat man inte behöver, men så kul man har medan man funderar ut det.
    Fniss.
    Louise

    SvaraRadera
    Svar
    1. Och vad kan frun ha för en märklig gen att tampas med då? En Esplundare kanske? Tänk på det nästa gång du våndas över en skrynklig filbunke!

      Radera
  2. Svar
    1. Kul att prova på vad det blir bara av att "slabba ihop" lite deg, bara så där.
      Annars var det väldigt vad engelska min systrar blev plötsligt.
      Potatisen härstammar från Samuelstorp... tror jag inga utlänningar precis...

      Radera
  3. Svar
    1. Man kan ju också låta kylskåpet bli jääääättetomt ;) Ä...harkel...hum... :))

      Radera
  4. Härligt med skåprensningsbröd, det brukar bli de bästa! "Esplundsmackor",haha!
    Jag har också lite ögonmåttsproblem (sällan med potatismos eftersom jag är en lat människa= skalar inte ett päron mer än nödvändigt) men i mitt fall handlar det om spagetti som kokas åt 23 personer istället för tre.
    Och det, gott folk, är ingen höjdare i frukostsemlor.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Borde eg. funka. Spagetti= mjöl, ägg, olja och vatten + lite salt.

      Radera
  5. Spagetti gratäng tycker jag ditt recept låter som.
    När man blir bjuden på gratäng då handlar det ofta om skåprensning.
    Det kan smaka riktigt gått men man vet inte alltid vad man mockar i sej.
    Kan vara en fördel.

    Louise

    SvaraRadera