måndag 7 maj 2012

Vad blir det till mat?

Ja det kan man fråga sig.

Mat?


Mat!

Jag förenklade Morbergs recept på nässelsoppa.
Istället för gul lök lade jag i "Hundlök" eller Ängslök som det rätta namnet skall vara.
Det är en ganska värdelös löksort, inte mycket smak där inte.
Men den har samma goda egenskap som nässlorna.
Den är JÄTTEGRATIS!

7 kommentarer:

  1. Det ser även JÄTTEGOTT ut! :))

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var faktiskt gott. Tom. dotra tog lite och sade att det var gott.

      Radera
  2. Och billigare än så blir det inte!Gratis e gott! :P

    SvaraRadera
    Svar
    1. Snart kommer rådjuren med killingar. Då kan jag spänna fast geten och mjölka henne.
      Det blev nämligen ett förargligt utlägg på grädde.
      Nej, vad sitter jag här...
      Nu skall jag ut och plocka maskrosblad och granskott.

      Radera
    2. Hahaha,ja det var näsligt det med grädden! Och: Tänk på att man kan brygga maskrosvin av blommorna!Och fånga humlor och skrapa av honungen från deras bakben!

      Radera
  3. Farsan smakade en gång på nässelsoppa som Södermans Lola kokade.
    Hans Komentar var: Jessus så illa de smaka, stackars gobbe som måst ät de där. Din var säkert mycket godare.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Möjligen. Nu har jag provat det då... helt okey egentligen.

      Radera