fredag 30 november 2012

Mesbilder.

Jag har inte haft tid och inspiration för min blogg.
Det spelar knappast någon roll, för ingen har väl tid att läsa den ändå nu i dessa tider.
Det har ju blivit så nu ...att en massa julförberedelser som man förr pysslade med under tre veckor före jul, så har man färdigt redan till första advent.
Kanske är det så att man valt att behålla de flesta gamla måsten och traditioner och dessutom tredubblat nya,
...så skulle man inte börja tidigt så blev man nog till slut som hackspetten i "Kalleankasjulafton" innan man såg det sista julklappspappret knölas ner i en sopsäck.

Jag har, som nämnt ovan, drabbats av inspirationsbrist, en liten svacka, skulle man kunna säga.
Hur skall jag kunna ta fram mitt gamla hederliga bitska bittra jag, surt konstatera min otur och dystert framhäva  min klumpighet...?
.... när jag har en pigg halvkroppsrakad fyrbening ( rättstavningsprogrammet reagerade på halvkroppsrakad, konstigt, brukar man inte vara det från och till?) studsande runt mina fötter.
Herre Gud! man går ju omkring och är GLAD!... och ibland, mest hela tiden, måste jag upphöra med vad jag sysslar med och klappa hund istället.
Nej, jag har gått och blivit en MES!

Apropå mes, så kan jag glatt konstatera att mitt fågelbord blivit tättbesökt som en bättre mellandagsrea på lard och frön.


Fem gånger fler start och landningar i minuten än på Heathrow.

Men bilderna är helt VÄRDELÖSA!
Jag tog minst 40 bilder.
De blev suddiga, mörka och vissa foton helt i avsaknad av fotoobjekt. (objektet hann flyga iväg till närmaste gran och skala en halv kotte innan fotot togs)
Jag vill ha en ny kamera!
BUÄÄÄÄH HU HUUUUUUH, snyft, snyft, snora...

Men vad är nu detta för I-landsproblem?
Jag är inte NÖJD med min digitala kamera!
Nej, nu får jag genast gå till pastorskansliet och köpa en get!
Just det, ni läste rätt!
Om man har dåligt samvete för att man "kråsat på" för mycket, vältrat sig i onödig lyx och när man känner att gallan inte tål mera hummer och bearneasås, så kan man gå till pastorskansliet och betala för en get som man ger till några fattiga beduiner.
Det fungerar som nutida avlatsbrev. (ni vet, avlatsbrev...som man köpte innan reformen... som Luther var så sur på, ni vet de där breven man köpte för syndernas förlåtelse?)
Förstod väl att ni kom ihåg dem.


Jäklar anåda vad snö de har på kojtaket!

2 kommentarer:

 1. Nu blev du svår,hmmm, avlatsbrev och getter, undrar om det går lika bra med får för det har jag i frysen redan. Ja, ja men mera snö än vi här uppe i kalla Nord det har ni faktiskt om man mäter snön på fågelbordet i alla fall.
  Världen är upp o ner det vet v,i så varför förvånas?
  Loise

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu har det kommit ännu mer! Kapten bölja är förb. För att fågelbordet nu skymmer hela fönstret. Även det ett ilandsproblem kantänkas? ;)

   Radera