onsdag 25 april 2012

Lika många mod

...som på kärringar.
Tulpanchocken gjorde att jag vaknade ur vinterdvalan till den milda grad att jag insåg att det var mjöddax.

Någon har redan fattat att Valborg är på kommande och tjuvstartade med munkbak.
Tonårslämningar... IGÅRKVÄLL!
hrmfgrm%&#! Var fan är disktrashälv... (syrligt mummel) Den var tydligen försvunnen redan igår. Tar en ny.

Sådärja, då börjar vi.


Yttersta skalet av tvättade citroner skalas bort med potatisskalare.
En apelsin skall också skalas, för så gjorde svärmor, egentligen av ingen annan orsak än just den, så lägger jag i apelsin.
Lata jag har el-citronpress. Inget att förakta sent i april.
Hett vatten från vattenkokare.

Lite bäska.

Efter att jag hällt i slog det mig att jag nog borde ha väntat med biran tills det svalnat.
Öljästen dör skållningsdöden.
Jag lägger i lite till öl sedan när det blir dags för jästen.
Sen får det stå ett dygn i rumstemperatur. Skalen går lätt att ta upp med hålslev.
I "flarran" med det och låt sen stå kallt ett par dagar, med russin dådå.

4 kommentarer:

  1. Du får det att låta så enkelt... :))

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har förenklat det till det yttersta.
      Nu behöver man ingen högskoleexamen för att klara det. Häll upp på plastflaskor. De ger efter om man satt något för mycket jäst. Glas är helt stumt och... du vet... poff!

      Radera
  2. Och exploderar med full kraft, efter att ha stått bortglömda i skåpet ett tag.....tog en stund att reda upp


    Maria

    SvaraRadera
    Svar
    1. Been there done that. En natt vaknade jag upp och trodde det var krig. Därefter gjorde jag mes-mjöd i många år tills jag fattade att man skall använda plast.

      Radera