torsdag 11 oktober 2012

Ja, ja, jag veeeet..... Ett I-landsproblem!

DATORER! Mitt hat till dem är inte konfigurativt  med min kärlek till desamma. Det blir genast error och det blir dags för en felsökning i min känslomässiga iCloud. Någon lösning på problemet synes sällan, nej istället är nekad åtkomst en vanlig information , mest, pga att programmet har nekad åtkomst till min plånbok.
För en par dagar sedan bröt två av hemmets datorer ihop, så jag packade hela rasket under armen och begav mig till inköpsstället för konsultation.
Jaha, hmm..
Den yngsta datorn, dotterns inköpt för några veckor sedan, hade tappat ljudet. Det är ju inte konstigt med tanke på all virus som vi i familjen burit på, klart att datorn också kan få virus. Så har jag hört iaf.
Nu skall den skickas till Åbo på specialistundersökning så man kan misstänka att det är allvarligt.
Den gamla laptopen, (min) sades vara renoveringsbar. Det var AC- adaptern som var problemet.
Neeeeee, you don't say?
(Jag bara säger, ni skulle ha sett det silvertapeinlindade batteriet som jag skickade med in med datorn)
Nog borde jag ha fattat...
Nu bloggar jag på min iPad och det är så förb. tråkigt för jag har inte de rätta verktygen, och det är klumpigt att skriva med den ...och jag kan inte sätta in mina foton från min kamera till den för jag är för dum i huvudet och har väl troligtvis inte den rätta appen eller möjligtvis orken.
Äsch, nu går jag på jobb.
Där vet jag oftast hur man skall göra iaf.

4 kommentarer:

 1. Medkänsla har jag syster. bjarnes Laptop inköpt 2009 går inte i gång. Troligen död. Inget garanti.Ojoj. Det är långt till utbyggnad av Grunnet:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä nä, nu skall vi börja skrapa ihop snikbilligt byggnadsmaterial... Om fyra år är det färdigt.

   Radera
 2. Man borde kunna koppla ett tangentbord till ipaden om jag inte minns fel. AC-adapter är nästan alltid det som går sönder först på en laptop. Det har hänt så ofta för mig att jag köpt en elmätare för att kolla. Har man inte mac-datorer så kan man som tur köpa en relativt billig ersättnigsAC på clas ohlson. AC-adaptrarna slits ut om dom sitter inpluggade i väggen dygnet runt. ca. 2-3 år håller en adapter om den är istucken i väggen dygnet runt. Dra ur dom så fort ni inte använder dom så håller dom längre.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för råden. Jag hamnar nog på att "dega upp" 50-60 e denna gång. Det är straffet för att jag varit "inplugged" för länge.

   Radera