lördag 16 mars 2013

Surf and Turf

I kväll blir det amerikanskt hela vägen.
Jajjamen!
Nästan hela dagen har jag pulat på och försökt åstadkomma lite mat "amerikan style".

Det blev inte fylld kalkon eller hamburgare utan jag bestämde mig för att laga
"Surf and Turf".
 När man äter mat i Amerika slås man av att de blandar olika matvaror ganska friskt.
Man kombinerar "french fries" med bruna bönor, lasagne med omelett tex.
Surf and Turf är beef i skön harmonie med lobster.
På en restaurang serverades en slev fiskgryta till...

Utan att darra på manschetten tog jag mig an uppgiften.


Vilka fulingar... Sebastians syskon.. Lob, Ester och Lob-ster!
De skall halveras och stekas en minut på var sida strax innan servering. de skall bara bli varma.
Det kan inte ens jag misslyckas med.
Köttet bryner jag hastigt på förhand och lägger in i 225 graders ugn i 8 min.
Kan man misslyckas?
Nej jag ser en FORMIDABEL SUCCÈ framför mig.


Bakad potatis! Skitlätt!


Sedan tärnar jag och fräser upp sötpotatis.
En akademisk utbildning krävs inte för att klara av det!


På det Key Lime pie!
Det var fem ingredienser som skulle användas till den. Inte svårt direkt nej!
SÅ OTROLIGT INTELLIGENT RECEPT!

Det blev mycket äggvita över som en restproduk.
Då lagar jag väl maränger då.
Kan väl inte heller vara svårt...


Ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha!



7 kommentarer:

  1. Vad var det som gick fel?
    Allt såg ju helt perfekt ut, speciellt limepajen

    SvaraRadera
    Svar
    1. Pajen blev underbar, men marängerna blev sega plättar... Omöjliga att få loss från bakplåtspappret. Jag skulle vilja klassa dem som misslyckade faktiskt. Men resten var okey. Allt sköljdes ner med lite vin. :)

      Radera
  2. Man borde ju haft vägarna förbi hos er idag ser jag....

    SvaraRadera
    Svar
    1. Definitivt! Det finns kvar av pajen! ;)

      Radera
  3. Svar
    1. ...och kul i goda vänners lag, dessutom. :)

      Radera
  4. Du ska ha lite matolja på bakplåts pappret då går de bort. Gott ser det ut. Mia

    SvaraRadera