måndag 12 december 2011

Årstidsbild

Har ni någon form av bild, schema, mall, i huvudet om hur årstider rör sig?

I min skalle är denna bild spegelvänd och upp och ner.
Det stör mig en aning att de flesta människor tänker så här. Det betyder ju krasst sett att även jag tänker spegelvänt och upp och ner.
Jag frågade min man hur han tänkte sig livets gång i bild.
Som en linje, var svaret.
Vem av oss i äktenskapet är matematikern och vem är den oorganiserade?
Det är något att grubbla på just nu.

13 kommentarer:

 1. Jag tänkter mig blott grönt rött brunt.Inte cirkelrunt utan mer åttkantigt:) Geometri?

  SvaraRadera
 2. Vah! Kan man tänka i färger dessutom... och kantigt? Medsols eller motsols? Jag tänker motsols och det kan ju inte vara "villislugt".

  SvaraRadera
 3. Jo-o-då! Jag tänker som du Bella! Sommaren ska vara där nere och vintern uppe...höst till vänster och våren till höger... Sådan är min bild, men tror den är utan färger...Sen är min rundel liksom mer äggformad, med den bredaste delen nere, där sommaren är och nyåret är mitt uppe på toppen... *skrattar*

  SvaraRadera
 4. Mitt nyår är på toppen, men sedan går det bakåt. Vintern är kl:01 och våren börjar vid 3-4 snåret. Du har rätt om sommaren. Den är mera rak och börjar kl:6. Nu verkar det definitivt vara dags för terapisoffan... eller det kanske räcker med sängen.

  SvaraRadera
 5. nejnejnej, vintern uppe, men våren börjar ca kl 11, sedan sommaren nere och hästen till höger :) Fast inte hästen utan hÖsten dårå. :) Helt spegelvänt mao. Trodde du och jag skulle ha samma bild när du skrev uppåner och spegelvänt *S* Men det hade vi inte...

  SvaraRadera
 6. Nu blir jag alldeles svettig! Vad har jag skrivit? Klart om allt går motsols, så är januari vid 11 och bakåt 10, 9, ... stön! Bäst jag uppstår idag igen, lite klarare, förhoppningsvis. Således HAR vi samma bild! Bäst jag lämnar detta nu innan jag trasslar in mg mer. ;)

  SvaraRadera
 7. Haha, det här var en rolig diskussion, jag har det som bilden här uppe men den ska ligga plant ner så att jag inte riktigt "ser" årstiderna på andra sidan! Jag trodde att det var jag som var sinnessjuk som såg detta- alla har bara stirrat med förfasan på mej när jag har dryftat dessa saker! Man kan ju även se veckodagarna på ett särskilt sätt, eller hur? Eller hur???? Anyone, anyone??!!??

  SvaraRadera
 8. Hur de kunde bli:):) Alltså:Jag tänkte som trekanterna visade. Den blåa (skrev visst blo i förbifarten) sedan grön osv. Jag ser ungefär som förslaget är ...med sommaren i nederst... men ingen riktigt cirkel utan den är åttkantig...

  SvaraRadera
 9. jamenvisst ser man veckodagarna också! Jag ser dem liggande i en oval med bredare delen neråt. Högst upp är lördag längst till höger och söndag till vänster om lördagen. Helgen är så bred så den tar upp lika mycket plats som resten av veckodagarna som alltså är i nedre delen av ovalen med måndagen längst till vänster följt av tisdag osv. Ja DET är faktiskt inte givet, när det gäller mig, att de kommer i "rätt" ordning men nu gör de det :)) Måndagen är brun, fredagen gul, lördagen blå och söndagen röd. Onsdag är orangeaktig och torsdag någon ljusgrå nyans. Tisdagen vet jag inte. Den bara är där :) Hur ser ni veckodagarna?

  SvaraRadera
 10. Den är helt fel i mitt sinne också.....mitt år är som ditt, går efter klockan, månad ett är kl 1 ocksåvidare.....

  SvaraRadera
 11. Jag har aldrig gjort mig bild av dagarna... men, när jag tänker efter...
  Dagarna kommer som staplar! Olika höga!
  Tisdag och torsdag är små och genomskinliga dagar, skulle egentligen skulle kunna tas bort från veckan.
  Fredagen är trekantig... högsta kilen upp mot lördagen. Färger har jag ingen uppfattning om...

  SvaraRadera
 12. Oj, oj. Jag har ända till nu trott att alla såg på samma sätt som jag, det visar sig att du o jag är en litet udda sort. jag ser också året i cirkel och motsols. Han jag delar liv med såg enbart oförstående ut. Kan man se året i bilder? Året är ju bara sade han.
  Jag kan ju bara konstatera att den som besitter fantasi är nog det det kvinnliga könet.

  Louise

  SvaraRadera
 13. Hah!! Där ser man Louise! Vi är några som förstår sig på! Plötsligt känner jag mig inte så ensam i detta stora ämne.

  SvaraRadera