torsdag 15 december 2011

Sista natten med gänget.

Den bara marken verkar suuuga åt sig ljuset. Det skulle nog hjälpa med lite snö nu.
Men det är klart... om solen ändå lyser en stund på dagen.
Här är den på väg ner i Torpskogen vid Långträsk, klockan är 15.20. och datumet är 15.12.

Som vanligt kom jag körande i mina 90-100 utan att fatta att det var förrädiskt halt igår. Hänförd över ljuset (som inte alls är det samma på bild) stannade jag upp en stund för att sno åt mig ett foto.

När solen definitivt var på andra sidan horisonten kom genast de mörka krafterna fram.
Affärssinnena blev på topp och våra mest baksluga tankar slemmade sig  fram från sina mörka gömslen under stenar och moras.  Ett bakhåll som sällan skådats i vår familj skulle äga rum.

SÅLD.

Gröne PU duger inte längre. Nu skall den gamla trotjänaren transportera bränslefat den sista tiden av sin ålderdom.
Det känns som om man degraderat en cirkushäst till att dra otacksamma turister i en vagn, bli bryggarhäst och släpa öltunnor till pubarna (måste sluta läsa historiska romaner) eller kånka runt i apati med ridelever på ryggen.
I den svarta natten såg jag bara bakljusen blinka till några gånger innan den försvann...

4 kommentarer:

 1. Men iaf du klarade av ishalkan. Tur. Men Gröne PU behöver också omväxling i livet....hoppas ni fick bra betalt.

  SvaraRadera
 2. Så nu ska gubben åka spark vintertid och cykla sommar tid :)

  SvaraRadera
 3. Vi har redan haft en livlig diskussion i detta ämne och jag har en känsla av att dialogen kommer att fortsätta. Spark går just nu lika bra sommar som vinter. Jag tycker nog att det är lite hårt att pina honom till stan med det åkdonet, då föret har en del övrigt att önska. Då faller tankarna genast till cykeln. Han måste ha blivit en aning rubbad av försäljningen för han började svamla om att JAG!!!! JAAAAAG!! skulle cykla till mitt jobb. Mäh! Nu får han väl ta och geee sig! Det är ju tusentals meter dit och bara svagt nedförslut... ju!

  SvaraRadera
 4. E: Vi fick vad väntat var. Gubbar har koll på sådant där. Det är inte många hundralappar som skiljer i åsikt om vad en grön PU skall kosta.

  SvaraRadera