tisdag 27 december 2011

BIO

Det kan väl anses som ett sundhetstecken att inte sitta och blogga under julen.
Jag kan inte påstå att jag kände mig sund klockan 16.30 i går em. när jag fann mig själv sittande i soffan med tomma chokladaskar och endast lite pepparkakssmulor på kakfatet. Det kändes som om jag hade suttit där sedan uppesittarkvällen... i tre dygn då ungefär.
I panik rusade jag upp och slet med mig hunden och sprang min 6 km:s straffrunda medan rullsyltan tumlade om i magen och sockret brände i ådrorna.
Efter det for vi på Bio, såg "The girl with the dragon tattoo".
Bättre eller sämre än svenska?
Niels Arden Oplev regisserade den svenska och jag tycker inte att han behöver skämmas för sig, inte Noomi Rapace heller för den delen. Den amerikanska draktattueringen var varken snygg eller speciellt stor. Jag fattar inte varför??? ... då man valt att kalla filmen efter tattueringen??? Den där lilla svarta kråkan på vänster axel?
Hmmm.
Sorry Nyquist... alltså... det är DANIEL CRAIG! som spelar Blomquist. Varje gång han var framme på duken blev biostolen lite bekvämare, som ett mirakel.
Annars satt jag och försökte få ihop det hur tiden och årstiden förflöt framåt. Ibland snö, ibland barmark, ibland höstgula löv, eg. inget att hänga upp sig på antar jag.
Biljettpriset var 12 e , om man är tio (vi var sju) skulle vi fått företagsrabatt, dvs. 9 e/ pers.

3 kommentarer:

 1. Härligt med bio. Jag jobbar dessa dagar mellan,men de andra i familjen ska se nya sällskapsresan i morgon. Gott slut ! Kram.

  SvaraRadera
 2. Jag förstår inte varför de måste göra en kopia på en bra film jag!
  Den svenska var ju skitbra, de kunde väl för tusan ha dubbat den om det störde att den var på svenska!
  Tänker inte se kopian...allt utom original är mord!

  SvaraRadera
 3. Mia: Sällskapsresan lär bli nästa film kan man misstänka.
  Susy: Jag är faktiskt lite förvånad över att filmerna var så lika. Men, biljakter, det vet man hur man skall få till!!

  SvaraRadera