tisdag 12 juni 2012

Hur svårt kan det va?

Troligen är det oöverstigligt svårt, när jag inte ens klarade av att skriva ut ritningarna. 

 Jag söker ivrigt vidare på nätet...

Bygga utedass själv – det är livskvalitet.

Detta sagt av en ivrig skithusbyggare... men delar han med sig av sin kunskap? Nopp! Jag vill också ha livskvalitet ju.  Jag börjar nu ana en konspiration!  Den som en gång införskaffat sig utedassens hemliga byggcod delar inte frivilligt med sig, det är tydligt.

 Utedass på utdöende.

I rask takt försvinner utedassen i många svenska kommuner. Det är bra för miljön, tycker dassens fiender. Men medlemmarna i Gammeldassens vänner drar en nostalgisk suck.

Men så konstigt då!!! ... att de dör ut menar jag... för vem vet hur man bygger? Frimurarna? ...eller deras undergrupp Fribyggarna? När har de möte då?... och var skriver man in sig i föreningen?


Yamada byggde bästa skithuset
 Japanen Yoshimasa Yamada har förfinskats så mycket att han ritat och byggt ett utedass.

 Jaha... det kanske underlättar om man förfinskas först.


 Här är en trevlig modell... med hänglås. Tänk er situationen: "Fasen nyckeln blev hemma i lägenheten"
Jag känner en svag oro inför den annalkande sommarsäsongen och dess (mycket efterlängtade) anstormning av släkt och vänner vid torpet. De är nämligen som de flesta andra släktingar, de inte bara äter.

4 kommentarer:

 1. Man får helt enkelt bygga dasset lite liknande som hundkojan: med avtagbart tak! Då slipper man ju in plus att man har möjlighet till god vädring!
  Jag ritade en jul en avancerad utedassritning och byggde upp mästerverket i pepparkaksdeg och kristyr. Efter att det mästerverket förolyckades i gapet på en sötsugen jaktstövare kan jag instämma men lägga till lite nämligen gäster OCH hundar inte bara äter, de ****** oxo. Mycket.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det behöver ju inte vara så högt heller. En meter på sin höjd så får man även bra utsikt

   Radera
 2. Ja,ja. Skita bör man osv...

  SvaraRadera