måndag 18 juni 2012

Recept och råd mot flygande farsot.

Är det bara jag som tycker att det är ovanligt mycket mygg i farten redan?
Här kommer kanske räddningen...

100 ml kokt vatten eller 80 ml kokt vatten och 20 ml äppelcidervinäger
eterisk olja av:
40 droppar citroneukalyptus
6 droppar geranium
4 droppar lavendel
2 droppar basilika
6 droppar tea tree
4 droppar cederträ atlas
1. Blanda allt i en ren sprayflaska.
2. Har du inte en del av oljorna, byt citroneukalyptus mot citronella eller citrongräs och de andra mot timjan eller pepparmynta.
3. Spraya kläder och hår samt okänsliga delar av huden, men akta slemhinnor, blunda och låt bli att andas in när du sprejar på dig.
4. Upprepa behandlingen cirka en gång i halvtimmen/timmen om du är ute bland mycket mygg.
 Man kan även binda en krans av pors (jag vet inte var man hittar pors) och sätta på huvudet... Skvattram eller Getpors som jag brukar säga, fungerar också rätt bra.
 Lite lömsk blir man ju på Getporskransen. Jag brukar känna av huvudvärk bara att gå över en Getporsmosse.

 Annars...

Stinkande socka nytt vapen mot mygg

Den får ni ingen bild på för ni har säkert en hemma att beskåda.

6 kommentarer:

 1. Brukar gnida pors mellan fingrarna på promenaden, och känna doften...men kanske jag skulle gnida in resten också? Annars brukar flugorna vara det värsta när man är i skogen. Då är det nät-kepsen som åker på...den ger ingen huvudvärk. :))

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varmsvettig promenadkvinna måste ju vara flugmagnet :)

   Radera
 2. Mycke skrik för lite ull, kan tyckas - men det är ett mysigt recept. Getpors finns i kärret som ligger mellan Dalbo och Sparhallen. Men det får jag också huvudvärka av.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker i år att jag fått huvudvärk av syrenerna också. Äkta migränhuvudvärk, halva skallen värker.... eller jag har varit lite misstänkt... det kan vara liljekonvaljerna. De täcker ju halva tomten.

   Radera
 3. Jiiiisus! Huvudvärk får jag av för mycket stress eller festande eller människor som tråkar ut mej eller att någon skulle slå mej i skallen på mej.
  ok. skämt åsido. Tråkigt att få ont av en doft, jag känner dom som får huvudvärk av att stå bakom någon med stark parfym.
  Louise

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan känna reaktion redan efter några minuter. Men ha ha ha jag minns inte att jag fått huvudvärk av tråkiga personer. Pirr i benen är vad som gäller när folk blir långrandiga och liksom ...trött rygg, eller hur jag skall förklara.. det kan jag få.

   Radera