onsdag 3 oktober 2012

Modereportage.

Nu vankas det inte rastning av hund mera, utan såhär i jakttider så skall det vara intensivträning med hund för att vovven skall få upp flåset.
Därför har jag börjat cykla med honom.
Han springer i full karriär på vägrenen medan jag håller honom med koppel på höger sida om cykeln.
Det som hände "härromsistens" vid cykelturen var att en skön löpande tik släppt en liten droppe kiss på ett grässtrå.
Det gjorde att Bruno, den fluktar´n, slog in alla sina tjugo klor i  vägrenen och tvärnitade.
Det gjorde även jag... men inte cykeln... om man säger så.
Närkontakten med den asfalterade vägen var uppfriskande och avvikande från mina vanliga aktiviteter, men jag upplevde ändå att en viss försiktighet måste iakttas vid nästa cykelutflykt.


Så nu har jag skaffat mig en cykelhjälm (modell amerikansk militärpolis).


Man kan spänna i nacken...


...och skulle skallen börja koka av ansträngning så finns tillräcklig ventilation. Kanske ni kan se det framför er... ångpelaren! ... från huvudet när man cyklar genom byn en kylig kväll.


Här ser man hjälmen på... notera hur jag håller hårt i den fantiserade styrstången!

7 kommentarer:

 1. haha:) men helt galet att du cyklade utan hjälm förut. Hundar stannar ju lite när de tycker själva. Ta det försiktigt trots hjälmen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. jodå, man får dessutom bättre teknik efter en tid. När halkan kommer blir det intressantare igen.

   Radera
 2. Effektiv broms han där vovven er har hörrö så bra att du skaffat skydd!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skallen är väl skörast misstänker jag,så jag börjar där, men kanske det borde vara samma skydd som i amerikansk fotboll?

   Radera
 3. Oj, det är ju faktiskt ganska vådligt att cykla med doggar, bra val att köpa hjälm före du slagit hela kronjuvelen av skaftet liksom!
  Och jag tycker ju att dessa nya störtkrukshjälmar är sjukt snygga och störtcoola! Köpte en till F i födelsedagspresent med dödskalle på och skulle gärna ha den själv! (men det skulle ju se lite konstigt ut för jag har ju ingen cykel :/) Fast man kan ju cykla med fantasicykel ser jag ju nu på bilden ovan!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jajjamensan funkar bra med fantasicykel. I helgen skall jag ta hela familjen med på en fantasiresa till Italien. De har värmebölja där.

   Radera
 4. aj som fan. Du skulle veta hur mycket trasiga skallar det kommer in till min docktor släkting. Du var en av dom som hade tur, du skriver fortfarande redit på din blogg.

  louise

  SvaraRadera