torsdag 15 december 2011

Hjärtligt glad att slippa.

Jag har verkligen, VERKLIGEN!! försökt gå ner i vikt och sänka mitt kolesterolvärde. Ett kolesterol som på allvar har hotat med att proppa fast mina blodkärl och valla vägen blänkande hal ända in i andevärlden.
Varje morgon sedan första augusti har jag ätit ungefär samma konstellation av frukostsmörgås och pålägg.
Surt bröd, keso och någon grönsak och en oherrans massa kaffe förstås...
Men i morse kände jag att det var dags för revolution!


Det kändes som om mackorna hånskrattade åt mina löjliga försök att stävja upp blodfetterna, som om jag, ensam!... var orsaken till att vi har smörbrist i norden och jag bara visste, VISSTE!! ...att brödet skulle raspa torrt mot tungan och keson skulle kännas smaklös och slabbig.
Jag härmed sk..er i  kållästärålvarningen!!

Välkommen jullimpa med skinka, välkommen hemvete med ägg och inlagd sill, välkommen hemlagad leverpastej med saltgurka ... och för att inte glömma... svartbröd med obscena mängder ÅCA-smör.

I min gran ute på gården hittade jag detta rent, klart lysande hjärta.
Så skall mitt hjärta också bli!!

...efter julen.

5 kommentarer:

  1. Vi brukar ersätta potatis o liknande med grynost, det är gott när man vant sig.

    SvaraRadera
  2. Om några månader så kan du kolla fetterna. Om jag skulle avslöja mitt morgonmål i tionmånader. En stekt baconskiva. Ett stekt ägg en halv tomat. Mycket vatten. Sedan. Mycket grönsaker. Lite luchmat. Mellanmål:lite frukt. Middag Mest grönsaker. Halv protion av fisk eller kött. Sällan korv. Sparsamt med bröd. ENHELTVETESMASSAMORTIONLÄNGSSVIBYVIKENOCHSITUPSVARJEDAG, som efterrätt. Min kvot är 4.4 helt ok.

    SvaraRadera
  3. ja av bara farten så avslöjade hela mitt matliv. Håll till godo:)

    SvaraRadera
  4. ...ja,ja, bara vi inte får några närmare detaljer om nattlivet så ;))

    SvaraRadera
  5. *gillar*
    Det är gott med mat!

    SvaraRadera