lördag 31 december 2011

Nyårsmaten.

När pyttipannan är stekt är vanligtvis julmaten slut.
Dithän har vi kommit  i vårt hem just nu.
Jag slörpade i mig den sista sillbiten i morse, bevakad av roade blickar.
(Skämten om min svaghet för sill haglar ofta tätt i juletid)

Nu vankas det nya aromer i karotterna.
Vi är ett gäng på ungefär samma personer som sammanstrålar varje nyår.
Alla tar någon delikatess med sig, vilket resulterar i ett maffigt buffébord varje år.
Detta år skall vi avvika från oxfilén och endast laga olika kycklingrätter.
Mitt bidrag:
LIMEKYCKLING med koriander och vitt vin, vitlök, chili och paprika.

Den blev lite för syrlig i min smak så jag tillsatte en matsked honung.
Osäker på hurudan succé det skulle bli så gjorde jag även
Parmaskinkarullade kycklingfiléer i cremefraich och filadelfiaost sås + en skock kryddor, typ dragon, persilja, peppar...
Även i år tror vi att vi kommer att hålla svälten borta från dörren under nyåret.

"Väderhäxan" har förnöjsamt gnuggat sina händer under månaden. Spådomen att vi skulle få novemberväder fram till en grön jul slog in. Nu finns ett litet bekymmer angående löftet om den "lilla snön" som skulle komma till nyår. Nyårsaftonsdagen blev ju ett under av klara skyar och "väderhäxan" har endast några timmar på sig att ordna snö före tolvslaget. Men kanske... mörka moln tornar nu upp sig i väster.


 Gott Nytt År  kära bloggläsare!

7 kommentarer:

  1. Låter jävligt gott, här blir det oxfilé med hasselbackspotatis

    SvaraRadera
  2. Låter mycket gott det också! Framför allt blir vinet godare till oxfilé.

    SvaraRadera
  3. Mmmmm låter gott. Här blir det ja det där franska köttet på kossan vet ej hur det stavas och nosietter, sallad. förrätt toastskagen och efterrätt glass. Gott ska det bli.
    Gott slut gott nytt 2012

    SvaraRadera
  4. Smask,smask. Dreglet rinner men maken lagar mat i köket.

    Gott nytt år till er alla!

    SvaraRadera
  5. Åj nu blev jag sugen på kyckling :) Gott nytt år Bella!

    SvaraRadera
  6. Ja, det verkar som om ingen av er har svultit in det nya året. Idag är man trött, men jag har inga fyrverkerier i skallen trots att det blev att dricka champagne. Sent blev det förstås.
    God fortsättning på er alla!

    SvaraRadera
  7. Pga jobb så fick jag lov att skåla in det nya året i pommac, det gick bra det med.
    Ps. kycklingen måste jag få smaka någon gång.

    Louise

    SvaraRadera