måndag 3 januari 2011

Moment:: Risk!

Allt var så trevligt! Vi var som vanligt många vid middagsbordet och högljutt och livligt var det dessutom i skenet av de levande ljusen i kandelabern. Som ett tecken på att de stora helgerna nu går mot sitt slut brinner ljusen nu med bara korta stumpar och jag drabbas en kort stund av en känsla av vemod och tar därför en bild av ljusen efter att jag dukat av bordet.
Efter att ha fått en släng av "paltkoma" lägger jag mig på soffan och blundar lite... inte länge... istället bestämmer jag mig för att gå ut och gå bort tröttheten tillsammans med maken.
När vi äntligen klätt på oss alla ytterkläder och just är på väg ut ser vi ljusstaken.
Den var på väg att lämnas brinnande i ett hus med en ovetande 13-åring.
Man skall tänka efter... före!
Det är nog inte det enda "ganskanäratillbud" under helgen.
Jag tycker faktiskt att det är ganska få bränder med tanke på hur mycket brinnande ljus det finns.

Med största sannolikhet har skådespelaren Per Oscarsson och hans hustru omkommit i lågorna denna jul.
Kanske var det så att han mätt och trött gick och lade sig med brinnande ljus kvar på bordet. Kanske hade han suttit och lagt sista handen vid sina memoarer som han tydligen arbetat länge med, medan ett flitens ljus brann rofyllt bredvid...
 Det behöver inte alls vara på det viset, det kan lika fort vara el-fel eller en vedspis, möjligen en skorsten som är orsaken.
Det är tragiskt och jag känner stor medkänsla för de anhöriga.
Vart jag sist och slutligen vill komma med detta inlägg är:
VAR FÖRSIKTIGA MED ELDEN!
Det går så lätt att glömma.

2 kommentarer:

  1. Visst. Elden är en både fantastisk och farligt kraft för oss människor.Per Oscarsson och frus slut är mystiskt. Att de inte märkte av oset i den lilla stugan! Men vad vet man...

    SvaraRadera
  2. Eld är så vackert och rofyllt, men så farligt... Precis som med havet gäller det med elden att man ska vara varsam... God fortsättning förresten :)

    SvaraRadera