måndag 10 september 2012

Världens farligaste mat.

Man skulle kunna förledas att tro att världens farligaste mat är den japanska maträtten Fugo, som består av en blåsfisk med extremt giftiga inälvor, 200 gånger giftigare än cyanid minsann.
Jag skulle vilja påstå, nu efter att ha läst både dags och kvällstidningar och all sköns rapporter att det är en helt annan maträtt, nämligen....

DEN ÅLÄNDSKA PANNKAKAN!

Jajamensan, tänk bara på vad den innehåller.

Mjölk. Mjölk innehåller höga halter av det kvinnliga hormonet östrogen och sägs därför vara en av orsakerna till att vi får prostata och bröstcancer.

Ägg. Ett ägg om dagen kan vara lika farligt som att röka tjugo cigaretter.

Socker. Kraftigt beroendeframkallande och många vill klassa socker med heroinet.

Kardemumma.Den giftiga kryddan kardemumma skall man vara försiktig med och definitivt inte ta för mycket av.

Salt. Vet vi ju alla att salt höjer blodtrycket och kan vara skadligt för hjärtat.

Bäst klarar sig mjölet och mannagrynen, även om vi vet vad GI-förespråkarna har för åsikter vad gäller det vita mjölet och mannagryn. Dock finns ändå en varning för de höga halterna av kadmium som mätts upp i vete odlat i Norden.
Man bör därför inte ge mer än 50-100 g mjöl till ett barn som väger under 10 kg.





Här en riktigt giftig bit med ett par skedar, genom kokning, dvärgbandmaskbefriad hallonsylt och en klick kolesterol.
Det tänker jag nu servera mitt barn.

Ring polisen!

4 kommentarer:

  1. FINNS det något kvar att äta som inte är farligt längre??? Börjar tro att vi borde svälta ihjäl för att alls överleva... :))

    SvaraRadera
    Svar
    1. Man undrar! Man har även hittat höga kadmiumhalter i de nyttiga rotfrukterna.
      Men, hav förtröstan!
      De pannkaksätande ålänningarna blir bland de äldsta i världen. :)

      Radera
  2. Finns bara ett ord: oansvarigt!
    Eller två till: jäkligt gott! :P

    SvaraRadera
    Svar
    1. Speciellt om man inte ätit det på länge.

      Radera