onsdag 19 oktober 2011

Kryddland på torpet.

Semesterns projekt kommer här:
Bakom stugan så fanns en sophög. Ni vet en sådan där sophög som fanns innan kommunala soptippar och senare Mise och Klara  kom. Där finns det mesta, porslin, plåt, spik tunnband,  tegel, batterier, skor, (översta lagret ,plaster) och MÄNGDER med glas som jag noggrant pillat bort ur jorden.
Sophögar betyder fet jord och fet jord betyder nässlor och nässlor betyder jobb. Således grävde jag svärande upp alla nässelrötter också.
Därefter blev det roligare!
Plantering!
...och sedan var semestern slut.
Två månader senare kom jag tillbaka.
Det myckna regnandet hade varit ett krutpaket under kryddrötterna.
Jag lagade en halv meter kryddsmör på direkten i ren eufori!
Jäklar anåda!
Citronmeliss, Oregano, Basilika. Malört (som växte vild bakom stugan) Rosmarin, Storbladig persilja. Jag passade också på att peta ner lite vitlök... på försök.

5 kommentarer:

 1. Så fint! Och så kul med vitlök, om det funkar! :))

  SvaraRadera
 2. egna kryddor är härligt :) Lång glädje... :)

  SvaraRadera
 3. Fattar inte själv att det blev så lyckat. Jag hade nästan glömt bort hela projektet. Vitlök är en stäppväxt, har det sagts mig, så hinner rötterna växa lite innan tjälen kommer så vete tusan om det inte skall bli lite blast iaf. nästa sommar. Jag räknar även med att persiljan skall övervintra. Basilikan ryker... men rosmarinen tog jag in i storstugan där det är ung. 10 grader +.

  SvaraRadera
 4. Så snyggt. Nästan som i Grekland. Vitlök är inte särskilt svårt att få växa. Det är dock viktigt att sätta ned lökarna ungefär i augusti månad.

  SvaraRadera
 5. Ja det är just det där med den sena planteringen som är abret. Hoppas på en varm höst så kanske det lyckas.

  SvaraRadera