måndag 28 november 2011

Året runt.

Så var det då denna tid på året igen. Man får hålla den jungfruliga nya miljökalendern i handen igen.
Den är fin... och DYR... har jag förstått, genom det granskande mediet, Ålandstidningen.
11.800 sköna europeiska flis.... av det skall Ålands landskapsregering bevilja stöd för 30% av kostnad el. om högst 3540 e.
Det kan ju vara förargligt för de som gått ur MISE och ändå måste vara med och betala kalendern, UTAN att få en kalender hemskickad. Jag betalar uppgivet i både MISE och KLARA.
Som plåster på såret måste jag ändå ge en eloge till skaparna och idékläckarna bakom kalendern.
För det första är det ju genialt att sprida sin information i kalenderform. Man behåller den ÅRET UT, ser på den varje dag! Lysande!
Istället för ett tråkigt infoutskick som blir återbördat till MISE ganska omgående.
Den är skön att känna på (inte blank och kallt slibbig som fina tryck kan vara) , dagarna har föredömligt stor tom ruta att göra anteckningar i. Bilderna är humoristiska och genomtänkta.
Fotot är gjort av Mona Segdi. Jag som inte kan så mycket om foto måste säga att jag är imponerad.

Denna bild skulle man kunna ha som poster. Kul!

4 kommentarer:

 1. I år fick jag en Mise-kalender (de missade mej ifjol) och slipper köpa väggkalender...det är jag glad för :)

  SvaraRadera
 2. Ja, jag vet inte vad jag skall säga...utan att verka alltför gnällig. Men,men..(jag har inte fått kalendern ännu). Varför måste en Miljönämnd ha som mål att berika ålänningarna med goda administrativa hjälpmedel?? Samma organisation höjer ju faktiskt grundavgiften med - om jag minns rätt 10 euro. Nyttan? Tar vårt område Åland hand om sina sopor bättre idag än för 10 år sedan. Tvivlar då jag vandrade i skogen bakom flygfältet idag låg det mängder av sopor dumpade i skogen. Något känns riktigt fel. Är en papperskalender så klimatsmart?
  Nej jag tycker att kalenderpengarna kunde lagts på att betala skulderna inom MISE.

  SvaraRadera
 3. Jag orkar inte bry mig mera. Det kostar att bli av med sopor... men man önskade att det var bara DET man betalade för... just att "bli av med sopor". Man gruvar sig för att pengarna rinner iväg bara...
  Susy, du är alldeles för snäll! Du borde avkräva TVÅ kalendrar i år!

  SvaraRadera
 4. Jag är så snäll att jag bara hoppas de ska tömma mina sopor när jag ställer tunnan vid vägen på rätt dag...och när de inte gör det (har hänt 2 gånger hittills) så skickar jag ett snällt mail och påpekar det...

  SvaraRadera